UA-2579505-11

Магазинът се продава и временно не обработва поръчки, за контакти: 02/902 49 22, office@xenium.bg

Вашата кошница е празна!
Басни - Езоп, Лафонтен и др.

Басни - Езоп, Лафонтен и др.

Код на продукт: ZP115

Наличност: В наличност
5.49лв.
К-во:

Езоп (около 620-560 г. пр.н.е.) е древногръцки баснописец. Той споделял своите мъдрости с хората в хумористични и забавни истории, записани по късно. Дълги години бил роб при различни занаятчии. Заради мъдростта си бил освободен и се твърди, че е живял в двора на цар Крез. Според преданието бил убит от делфийските жреци заради богохулство. Европейската традиция на писане на басни води началото си от творчеството на Езоп.


Жан дьо Лафонтен (1621-1695) е французин, един от най-популярните баснописци. Осмива порочните нрави на своята съвременност - лицемерие, ласкателство, глупост... Затова църквата забранява басните му да бъдат публикувани във Франция, но те са отпечатвани в Холандия. 


Иван Крилов (1769-1844) е руски поет, баснописец и преводач. Автор е на повече от 200 басни. Сюжетите на много от тях произхождат от Езоп и Лафонтен, но има и собствени. Писал е комедии, есета и сатирични пиеси.


Стоян Николов Михайловски (1856-1927) е български писател и общественик, потомък на стария възрожденски род на Иларион Макариополски. Литературната си дейност започва още като ученик в Цариград. Пише басни, епиграми, поеми, драми. Автор e и на един от най-светлите български химни “Кирил и Методий” (Върви, народе, възродени...).


Поредицата е съобразена с включената в учебната програма литература.Текстовете са изчистени от най - неразбираемите думи и изрази, без това да намали богатството на езика и характерния израз на автора. 

С незначителни съкращения сме постигнали стегнат сюжет , който да не отегчава младите хора от 21 век, а да направи досега им с класиците приятен и увлекателен. Детайлните илюстрации, разтоварват четенето и дават възможност на детето да си представи образно героите.

Изданието е съобразено с последните здравни изследвания. Едрият шрифт върху мек фон не натоварва очите и улеснява четенето.

Още за продукта
Възраст8+
ПолИ двата
Размер23 х 15.5 см
ИздателствоЗлатното пате
АвторАнгел Каралийчев
ПоредицаИзбрана класика за ученика
КорицаМека
Страници112
Няма ревюта за този продукт.

Напишете ревю

Вашето име:


Вашият коментар:

Оценка: Лош           Добър